Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε το κλασσικό τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την υψίφωνο κ. Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Από το 2004 σπούδασε στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης στη τάξη Μονωδίας-Μελοδραματικής της υψιφώνου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Βαρβάρας Τσαμπαλή. Πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί. Επίσης κατέχει το Ειδικό πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Διδάσκει Μονωδία στο ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού ως ενεργό μέλος με τους κα Μαρούσα Ξυνή, κα Άννα Πόρτικα Πάμμερ, κο Kurt Equiluz, κα Christa Ludwig κατόπιν ακροάσεως που διοργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας με την καθηγήτρια της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας της Κοπεγχάγης Mezzo Soprano, κα Δάφνη Ευαγγελάτου. Η Στέλλα Αδαμίδου έχει παρουσιάσει άριες, σκηνές από ορατόρια και Lieder σε διάφορες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αλλού καθώς και άριες γαλλικού και ιταλικού ρεπερτορίου.

Επελέγει έπειτα από ακρόαση και συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Η Έξυπνη" του Carl Orff και επανεκλήθει για τον ίδιο ρόλο. Έχει επίσης ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Δέσπω" του Παύλου Καρρέρ σε συνεργασία με το Α.Π.Θ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Έχει τραγουδήσει έργα του συνθέτη Δ. Μαραμή σε ρεσιτάλ του συλλόγου της Κρατικής Ορχήστρας. Το 2008 έγινε δεκτή με υποτροφία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για το μάθημα της Μελοδραματικής. Η Στέλλα Αδαμίδου έχει συνεργαστεί με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Συμμετείχε ως σολίστ σε συναυλία κλασικής μουσικής στο Φεστιβάλ Δήμου Μαρώνειας.

Το 2011 ειδικεύτηκε στο γαλλικό και ιταλικό ρεπερτόριο στο International Opera Studio της Ζυρίχης με καθηγήτρια την κα.R. Blum και στο Opera Studio της Βουδαπέστης με καθηγητή τον κ. A. Kurthy. Τα έτη 2012 και 2013 παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στη Βιέννη με καθηγήτρια φωνητικής την κα. Ε. Καρούσο του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Από το Μάρτιο του 2013 είναι μέλος του μουσικού συνόλου στη Βιέννη με μαέστρο τον κ. Κ. Seezan, πραγματοποιώντας ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα του W.A. Mozart, G. Verdi, R. Leoncavallo. Το Σεπτέμβριο του 2014 τραγούδησε στην τελετή έναρξης του Μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης. Επίσης ερμήνευσε τραγούδια αναδεικνύοντας την ελληνική μουσική το Νοέμβριο του 2015 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το Μάρτιο του 2017 και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου πραγματοποίησε ρεσιτάλ με έργα των G. Puccini, G. Verdi, A. Catalani, Stradella. για αμιγώς φιλανθρωπικούς σκοπούς των Συλλόγων ''Εθελοντών Αιμοδοτών'' Αλεξανδρούπολης και ''Μέριμνας''. Το Φεβρουάριο του 2018 έδωσε ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τη συνοδεία του πιανίστα Θανάση Τρικούπη που διοργάνωσαν η ''Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης" και το τμήμα ''Ευρυδίκη'' των Θυγατέρων της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης.

Ακόμη στις 21 Απριλίου του 2019 της απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα για την επανειλημμένη συμβολή της στις Συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό του Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2020 συνεργάστηκε με το Ωνάσειο Ίδρυμα.

Τον Ιανουάριο του 2023 πραγματοποίησε συναυλία με το τμήμα "ΕΥΡΥΔΙΚΗ D 427" των Θυγατέρων της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης, με έργα των Ch. Gounod, Fr. Liszt, G. Puccini, A. Catalani και συνθετών του προσφυγικού Ελληνισμού στην Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία.